Tweetalig vwo
Sinds schooljaar 2014-2015 zijn er twee klassen gestart met het tweetalig onderwijs op het vwo. We weten dat goed Engels leren de basis is voor succes op school, tijdens je vervolgopleiding en erna. In de huidige wereld van WhatsApp, Twitter en Skype ligt de wereld aan je voeten en is een goede beheersing van het Engels onontbeerlijk. Tijdens de eerste drie leerjaren volg je zeker de helft van je lessen in het Engels: history, geography, biology, science, art, mathematics en philosophy of religion. Je doet mee aan internationale projecten en uitwisselingen, schrijft werkstukken in het Engels, geniet van een High Tea en doet mee aan de theatervoorstelling van Phileas Fogg. Aan het einde van het derde jaar sluit je het eerste deel van de tweetalige vwo-opleiding af met een examen in de Engelse taal en ontvang je een diploma.

Het tweetalig vwo is een opleiding die zes jaar duurt. Je begint met een brede basisopleiding van drie jaar en zeker de helft van de vakken wordt in deze periode in het Engels gegeven. Daarnaast wordt tijdens de Franse en Duitse les vanaf de eerste dag alleen in de doeltaal gesproken. Bij Frans gebeurt dit met ondersteuning van een gebarentaal. Dat is niet niks! Een talenknobbel is dus best handig. In de derde klas kies je een profiel voor de bovenbouw. Je kiest dan voor een eigen vakkenpakket. 

Tweetalig vwo (TVWO)
Het tweetalig vwo is voor doorzetters die geïnteresseerd zijn in de wereld voorbij onze grenzen: voor de wereldburgers van morgen! Wij vinden het belangrijk dat je zeer gemotiveerd bent voor het tweetalige vwo. Je moet belangstelling hebben voor internationale en culturele activiteiten. Je moet het leuk vinden om vakken in het Engels te volgen en er niet tegenop zien hard te werken. Er wordt namelijk best veel van je gevraagd. Je hoeft aan het begin van de tweetalige vwo-opleiding nog geen goed Engels te spreken. Door het intensieve schoolprogramma zul je het Engels razendsnel onder de knie krijgen. Een goede inzet is wel erg belangrijk. 

Aanvullende informatie over tweetalig onderwijs vind je hier.