Havo en atheneum

Havo/vwo

Voor leerlingen die twijfelen tussen een havo- en vwo-opleiding heeft het Nicolaas een eenjarige havo/vwo-brugklas. In de klassen zitten leerlingen met adviezen voor havo en voor havo/vwo.

In deze brugklas wordt de leerling zowel getoetst op havo- als vwo-niveau. Leerlingen ontvangen een overzichtelijk rapport met havo- én atheneumcijfers. Op deze manier wordt voor leerlingen en hun ouders heel helder welk niveau het meest geschikt voor hen is.

Na het eerste leerjaar wordt er definitief bepaald of de leerling geplaatst wordt op de havo of het atheneum. Zo weten leerlingen zeker dat ze succesvol het vervolg van de opleiding kunnen doorlopen.

Atheneum

Het St. Nicolaaslyceum heeft een uitdagende, afwisselende en spannende vwo-opleiding. In alle vakken staan verdieping en uitdaging voorop en wordt er veel van de leerlingen verwacht. Op het Nicolaas hebben kinderen echt de mogelijkheid om te excelleren.

In de derde klas kiezen leerlingen een profiel voor de drie bovenbouwjaren. Zij kunnen examen doen in een breed en gevarieerd vakkenpakket dat voor een groot deel zelf kan worden samengesteld. Wij bieden onder andere als examenvakken aan: informatica, BSM (bewegen, sport en maatschappij), Spaans en tekenen.