Tweetalig onderwijs

Op het Nicolaas weten we dat goed Engels leren de basis is voor succes op school, tijdens je vervolgopleiding en erna. Tijdens de eerste drie leerjaren volg je zeker de helft van je lessen in het Engels: history,geography, biology, science, art, mathematics en philosophy of religion. Je doet mee aan internationale projecten en uitwisselingen en schrijft werkstukken in het Engels. Aan het einde van het derde jaar sluit je het eerste deel van de tweetalige vwo-opleiding af met een toets in de Engelse taal en ontvang je een certificaat.

Je begint met een brede basisopleiding van drie jaar en zeker de helft van de vakken wordt in deze periode in het Engels gegeven. Daarnaast wordt tijdens de Franse les vanaf de eerste dag alleen Frans gesproken, met ondersteuning van een gebarentaal. Dat is dus niet niks! Een talenknobbel is best handig. In de derde klas kies je een profiel voor de bovenbouw. Je kiest dan voor een eigen vakkenpakket.

Tweetalig onderwijs is voor doorzetters die geïnteresseerd zijn in de wereld voorbij de grenzen: voor de wereldburgers van morgen! Wij vinden het belangrijk dat je gemotiveerd bent voor het tweetalige vwo. Je moet belangstelling hebben voor internationale en culturele activiteiten. Je moet het leuk vinden om vakken in het Engels te volgen en er niet tegenop zien hard te werken. Er wordt namelijk best veel van je gevraagd. Je hoeft aan het begin van de tweetalige klas nog geen goed Engels te spreken. Door het intensieve schoolprogramma zal je razendsnel het Engels onder de knie krijgen. Een goede inzet is wel erg belangrijk.

Voor de tweetalige klassen organiseren we een middag voor iedereen die serieus overweegt zich op te geven voor het driejarige traject van de tweetalige klassen. Tijdens deze middag (ongeveer anderhalf uur) wordt gekeken naar de geschiktheid voor de tweetalige klassen. We kijken dan naar samenwerken, motivatie en taalgevoel.

De kosten voor deze bijzondere profielklassen zijn: €515. Aanvullende informatie over tweetalig onderwijs vind je hier.