Agenda, rooster, lestijden en lezen

Op het Nicolaas vinden we het belangrijk dat je goed leert plannen en dat betekent dat we werken met een papieren agenda waarin je al je huiswerk noteert. Bij iedere studie- en mentorles helpen we jou bij het invullen en goed plannen van al je bezigheden.

School begint elke dag om 8.30 uur en is voor leerlingen in de 1e klas om 14:30 uur of 15:30 uur afgelopen. Je hebt twee keer een half uur pauze op een dag. Tijdens de pauze kun in je in de kantine wat te eten of drinken krijgen, maar de meeste leerlingen nemen eten en drinken mee van thuis. Als er een les uitvalt, ga je lekker lezen in een mooi leesboek. Lezen is hartstikke belangrijk en op deze manier lees je regelmatig!

 

Na schooltijd is er de mogelijkheid huiswerk te maken in de mediatheek of op één van de speciaal ingerichte werkplekken. Ook is er een aparte huiswerkschool, 'Het Studielokaal', in de school aanwezig.

Na schooltijd kunnen alle leerlingen deelnemen aan leuke, spannende en sportieve buitenschoolse activiteiten van Topscore, zoals: flagfootball, volleybal, cheerleaden en streetdance.