Vacatures

Levensbeschouwing

 

Wij zoeken per 1 maart 2018 een 2e graads docent levensbeschouwing

 

Functieomschrijving

 

Dienstverband: van 1 maart tot einde schooljaar, het betreft vervanging zwangerschap

Uren: 6 lesuren

Fte: 0,3

Opleidingsniveau: 2e graads bevoegd

Klas: het betreft 2e klassen

 

Functie-eisen

 

Ervaring in het V.O. is een pré

Inschaling volgens de cao voor VO in de schaal LB of LC, afhankelijk van opleiding en ervaring

 

U kunt uw reactie sturen tot uiterlijk 12 december 2017 naar

Elly Constandse: econstandse@nicolaas.nl

 

Voor informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met

dhr. R. Schrama, conrector: rschrama@nicolaas.nl, of door te bellen naar het algemene nummer van de school.

___________________________________________________________________

 

Visie op onderwijs St. Nicolaaslyceum

 

Op het Nicolaas leggen we een stevig  fundament voor de toekomst van onze leerlingen: voor studie, loopbaan, leven. Een fundament van kennis, vaardigheden en houding waardoor onze leerlingen, ook nadat zij hun diploma hebben gehaald, kunnen blijven leren en groeien.

 

Op onze school ontwikkelen leerlingen zich tot sociaal betrokken, verantwoordelijke en zelfstandige volwassenen die vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaan.

 

Kernbegrippen in onze visie zijn (sociaal) betrokken, verantwoordelijk en zelfstandig. Deze woorden zeggen iets over hetgeen wij met ons onderwijs aan onze leerlingen meegeven. Het zegt ook iets over de manier waarop wij zèlf als onderwijsprofessionals in onze school functioneren.

 

Onderwijsaanbod

 

Op het St. Nicolaaslyceum zijn leerlingen met een havo, h/v of vwo-advies uit heel Amsterdam en omstreken welkom. Voor alle leerlingen is er de mogelijkheid om al in de onderbouw een eigen keuze te maken: er zijn profielklassen op zowel havo/vwo- als vwo-niveau.

 

Op het Nicolaas is sinds jaar en dag veel aandacht voor sport en cultuur. Dat is zichtbaar in de profielklassen maar ook in het ‘reguliere’ curriculum. De komst van het tweetalig onderwijs sluit aan bij de al langer bestaande activiteiten op het gebied van internationalisering.

 

 

Samen werken en samen leren op het Nicolaas

 

Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, (sociale) betrokkenheid, zijn de principes van waaruit ook wij, medewerkers van het Nicolaas, zelf werken.  Elkaar positief benaderen, vertrouwen geven en krijgen, fouten mogen maken en daarvan leren, verantwoordelijk voor je eigen professionele ontwikkeling, feedback geven en krijgen, hoge verwachtingen hebben, samen leren en ontwikkelen: wat voor leerlingen geldt, geldt ook voor onszelf.

 

De keuzes die het Nicolaas maakt m.b.t. onderwijsaanbod en pedagogiek/didactiek geven richting aan de professionalisering activiteiten. Jaarlijks leggen we zowel in het scholingsplan als in ieders persoonlijk ontwikkelplan vast welke doelen moeten worden bereikt.

 _____________________________________________________________________