Sport

Al vanaf zijn oprichting heeft het Nicolaas sport hoog in het vaandel staan. Sinds 2007 mogen we ons presenteren als sportactieve school. We zijn officieel gecertificeerd door het NOC-NSF en de Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO). Eén van de redenen hiervoor is, dat wij speciale sportklassen aanbieden.

Sportklassen
Het sporttraject beslaat de eerste drie jaren van de atheneumonderbouw. In de sportklas worden dezelfde vakken onderwezen als in de andere atheneumklassen, maar er zijn extra uren ingeroosterd voor sportactiviteiten.

Binnen en buiten de school maken de leerlingen van de sport+klas kennis met allerlei takken van sport: wandklimmen, schermen, balspelen, roeien, kanoën, zelfverdediging en hockey. Daarnaast staan zaken als hygiëne, sociaal en sportief gedrag, voeding en samenwerking centraal.

De sportklas is voor sportievelingen die sociaal vaardig zijn en een goede motoriek hebben. Ze zijn geïnteresseerd in sport, helpen graag mee met de organisatie van sportactiviteiten en zijn goed in het combineren van sport en studie.

Sportactiviteiten
Op het Nicolaas is het mogelijk om na schooltijd deel te nemen aan sportactiviteiten. Professionele instructeurs van Topscore verzorgen sportcursussen voor alle leeftijden. De meeste activiteiten vinden plaats in de gymzalen van het St. Nicolaaslyceum; deze zijn kosteloos en voor iedereen beschikbaar.

Gedurende het schooljaar zijn er enkele interscolaire toernooien en aan het einde van het seizoen (eind april) doen we mee aan Finals, een groots opgezet sportevenement waar alle bij Topscore aangesloten scholen het sportief tegen elkaar opnemen.