U bent hier:   Nieuws

Article Details

EU-gastlessen
Bericht geplaatst op: 15-6-2016
Op dinsdag 31 mei kwamen drie medewerkers van de Europese Commissie vertellen over hun werk voor Europa in de 4-vwo-klassen bij maatschappijleer. Dit deden zij in het kader van het Amsterdamse scholenproject ‘EU in de klas’ en het Nederlands voorzitterschap van de Raad van Ministers van de EU.

Op bevlogen wijze lieten zij aan de hand van een quiz en foto’s zien, waar zij zich als commissarissen voor inzetten en hoe de Europese Unie en specifiek de Europese Commissie functioneert. Zij wisten de leerlingen met persoonlijke anekdotes te boeien bijvoorbeeld over hoe zij zijn komen te werken bij de Europese Commissie of door te vertellen over internationale reizen voor de afdeling ‘Internationale Betrekkingen’. Ook kritische vragen mochten gesteld worden.

Doel van deze gastlessen was om leerlingen te betrekken bij het Nederlandse voorzitterschap en hen te informeren over de voor- en nadelen van het EU-lidmaatschap.