U bent hier:   Nieuws

Article Details

Bezoek van Duitse partnerschool
Bericht geplaatst op: 23-4-2016

Vorig schooljaar zijn de leerlingen van 2Ga in het kader van een Nederlands-Duits e-mailproject op bezoek geweest bij onze nieuwe partnerschool Inda Gymnasium in Aken. Op dinsdag 5 april was het de beurt aan de Duitse klas om ons te bezoeken.

Nadat Josephine Rutten de Duitse klas had verwelkomd en een heerlijke mand met veel 'Aachener Printen' in ontvangst had genemen, leidden onze leerlingen in het Duits hun penvriend/penvriendin rond door onze school. Aansluitend lieten wij met z’n allen onder veel belangstelling van ons Duitse bezoek 'De Zuid-As' zien.

Alle leerlingen van 3Ga en de overige oud-2Ga-leerlingen hadden voor deze dag een fantastische lunch voorbereid. Die viel bijzonder in de smaak.

Na de lunch stonden er taalspelletjes op het programma waarbij afwisselend gesprekken in het Duits en in het Nederlands werden geoefend.

De leerlingen en begeleiders hebben deze uitwisseling als een geweldige dag ervaren, waarbij communiceren in een vreemde taal en leren van elkaars cultuur voorop stonden. Graag willen wij deze schoolpartnerschap met het Inda Gymnasium voortzetten. Wij onderzoeken de mogelijkheden om dit nog uit te breiden.