U bent hier:   Nieuws

Article Details

Persconferentie over Europa
Bericht geplaatst op: 23-4-2016

Op dinsdag 29 maart zijn onze EU – Juniors Serra Sterk (4H) en Kevin Veenboer (4V) per EU-boot naar het Marine-terrein gevaren om daar samen met ruim 100 andere middelbare scholieren deel te nemen aan de speciaal voor schoolkrantredacteuren georganiseerde persconferentie over Europa.

Na een rondleiding door het EU-gebouw konden de scholieren in de grote zaal aan de heer Asscher, minister van sociale zaken en werkgelegenheid, vragen stellen over met name werk in de EU, maar ook over andere actuele onderwerpen die spelen in Europa zoals de vluchtelingenstroom en open grenzen.

Hierover zullen onze EU-Juniors, die als taak hebben, hun opgedane kennis over EU-activiteiten op school te verspreiden, gaan berichten in onze schoolkrant en tijdens presentaties in alle derde klassen. Deze klassen hebben voorafgaand aan de Drielandenreis gewerkt met de lesmodules 'Een 10 voor Europa'.