Juniormentoren
Op het Nicolaas wordt iedere 1e klas gekoppeld aan twee leerlingen uit de 4e klas. Deze juniormentoren gaan het hele jaar mee met alle excursies en helpen regelmatig in de mentor- en studieles door over hun eigen ervaringen te vertellen. Vooral in het begin van het schooljaar is het leuk als je al twee leerlingen uit de bovenbouw kent.

Tessel van Slooten zit in 4 vwo en is dit jaar juniormentor. Niet gek dat ze heeft gesolliciteerd naar deze taak, ze is het namelijk gewend om jongere kinderen te helpen doordat ze regelmatig oppast, maar ook doordat ze een hockeyteam coacht. Haar favoriete vak in de 1e klas was podiumkunsten, nu is dat BSM (bewegen, sport en maatschappij). Als Tessel haar diploma heeft gehaald zou ze graag naar het conservatorium gaan.  

Tessel: ‘Ik weet nog goed hoe fijn het was toen ik in de 1e klas zat en al een oudere leerling kende aan wie ik makkelijk wat kon vragen. Vragen die ik nu krijg, gaan vaak over het juiste gebruik van Magister of waar een bepaald lokaal is. Ook krijg ik vragen over hoe ze het beste iets kunnen aanpakken als ze moeten leren voor een toets.

Het is grappig om te zien hoe gespannen alle leerlingen zijn de eerste weken. Sommige 1e-klassers kennen al wat kinderen uit hun nieuwe klas en weer andere kennen niemand. Tijdens de picknick en wendag leren de leerlingen elkaar goed kennen en ontstaat een echt groepsgevoel. 'Mijn klas 1HVc' is echt heel close met elkaar.

Ik zit ook in de Whatsappgroep van de klas. Laatst merkte ik via de groepsapp dat er wat speelde en kon ik snel op zondag de mentor van 1HVc mailen.

Het leukste van juniormentor zijn, is dat je leert om je te verplaatsen in de ander. Vaak krijg ik vragen waarvan de antwoorden voor mij zo logisch en vanzelfsprekend zijn!’